Cypraea v miocenskem brioidu iz okolice Mlinš pri Izlakah - Mikuž, Vasja (Geologija, 2001)
Obravnavan je primer brioida iz okolice Mlinš pri Izlakah, ki ima za osnovo ali podlago kameno jedro miocenskega polža iz skupine porcelank ali kavrijev (Cypraeidae). Brioidi v Sloveniji še niso bili poznani, poimenovanje za takšnebriozojske strukture in laminarna preraščanja do zdaj pri nas še ni bilo uporabljeno.
Keywords: fosili; Izlake; miocen; paleontologija; paleontology; polži