Kontrakcija v slovanskih jezikih - Šivic-Dular, Alenka (Slavistična revija, 1998)
V članku se s tipološkega in arealnega vidika analizira jslov. gradivo, ki vsebuje kontrakcijske glasovne sklope. Avtorica ugotavlja, da južnoslovansko gradivo izkazuje praktično vse kontrakcijske kategorije, omogoča pa tudi sklep, da je bila kontrakcija prozodično pogojena
Keywords: fonetika; glasovne spremembe; kontrakcija; slovanski jeziki