Vplivi neformalnih umetniških in ustvarjalnih dejavnosti v večkulturnih vzgojno-izobraževalnih okoljih - Pérez-Martin, Fernando (Revija za elementarno izobraževanje, 2017)
Naše šole iz leta v leto postajajo vse bolj večkulturne. Nič nenavadnega ni več, če imamo v razredu tudi več kot deset učencev različnih narodnosti, prepričanj in načinov videnja sveta. Članek je povabilo k razmisleku o vlogi, ki jo imajo lahko neformalne umetniške in ustvarjalne dejavnosti v večkulturnih vzgojno-izobraževalnih okoljih. V ta namen predstavljamo izvleček iz študije primera, izvedene v eni najbolj večkulturnih šol v Kanadi, ki kot primer prikazuje nekatere od tam razvitih dejavnosti in analizira pozitivne vplive le-teh v njihovi vzgojnoizobraževalni skupnosti.
Keywords: neformalna umetnost; non-formal art; glasbena vzgoja; music education; likovna vzgoja; Case Study research; creativity; ustvarjalnost; Kanada; multicultural education; Canada; Educational context