Seminar in delavnica 'Tujejezično učbeniško gradivo in aplikacija na slovenščino' - Markovič, Andreja (Jezik in slovstvo, 1997)
V članku je predstavljena analiza izbranega tujejezičnega učbeniškega gradiva, ki so jo v študijskem letu 1995/96 naredile lektorice v Celoletni šoli slovenskega jezika pri Centru za slovenščino kot drugi/tuji jezik. Analiza je bila novembra 1995 predstavljena na seminarju permanentnega izobraževanja lektorjev. V okviru tega seminarja je bila izvedena tudi delavnica, v kateri so udeleženci oblikovali vzorce učbeniškega gradiva, primernega za počevanje in učenje slovenščine kot tujega jezika.
Keywords: Slovene; slovenščina; slovenščina kot drugi ali tuji jezik; učbeniki; metodika; pouk