Lepota v duhovniškem poslanstvu, zadržanosti in obleki - Ferkolj, Janez (Bogoslovni vestnik, 2025)
Poglabljanje v skrivnost katoliške vere je nenehno tudi poglabljanje v sijaj lepote. Človeštvo bo do konca sveta upiralo pogled v Kristusa, ki je Odrešenik in upanje za ves svet. Ko duhovnik obhaja liturgijo, vrši Božje opravilo in uvaja duše v obhajanje nebeške liturgije že na zemlji. Globina vere odgovarja na to skrivnost s kar največjim občutkom za lepo in vzgojo zanj.
Keywords: art; beauty; cassock; duhovnik; eucharist; evharistija; lepota; liturgija; liturgy; priest; talar; umetnost