Monitoring correspondence of employees - Bošnjak, Marko (Delavci in delodajalci, 2018)
Pisec predstavlja nedavno sodbo ESČP v zadevi Barbulescu proti Romuniji, ki določa pravila uporabljivosti 8. člena EKČP, kakor tudi pozitivne obveznosti držav pogodbenic v primerih nadzora komunikacije zaposlenih s strani zasebnih delodajalcev. Razpravlja tudi o možnem nadaljnjem razvoju presoje Sodišča in implementacije sodbe na nacionalni ravni.
Keywords: balancing of interests; correspondence at workplace; dopisovanje na delovnem mestu; European Court of Human Rights; Evropsko sodišče za človekove pravice; margin of appreciation; monitoring of employees; nadzor zaposlenih; polje proste presoje; ravnotežje interesov; reasonable expectation of privacy