Ljubljanska urbana regija - razvojni trendi, problemi, možnosti - Rebernik, Dejan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2003)
V prispevku so predstavljene izbrane geografske, gospodarske in socialne značilnosti in razvojni trendi v Ljubljanski urbani regiji. Poudarjene so predvsem značilnosti prebivalstva in poselitve ter gospodarske značilnosti in razvojni trendi. V zaključku so opredeljene glavne razvojne možnosti in prednosti regije.
Keywords: družbeni razvoj; Ljubljana; mesta; prebivalstvo; razvojna strategija; regionalni razvoj; regionalno gospodarstvo; urbana geografija