Pristop k evalvaciji na Univerzi v Ljubljani - Mihevc, Bogomir (Organizacija znanja, 2006)
Knjižnice so srce vsake univerze. Evropski standardi kakovosti visokošolskih institucij samoumevno poudarjajo pomen knjižnic. Na Univerzi v Ljubljani je uvedeno sistematično analiziranje in poročanje ostanju kakovosti (samoevalviranje), ki se nanaša tudi na knjižnice. Značilno je, da se knjižnicam pripisuje iz leta v leto večji pomen.
Keywords: evalvacije; kazalci kakovosti; knjižnice; samoevalvacije; University of Ljubljana; Univerza v Ljubljani