Segregiranje posameznih elementov v konti odlitkih visokoogljičnega jekla - Pihura, Derviš (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Z začeto proizvodnjo visokoogljičnih, kontilitjem odlitih konvertorskih jekel za žico se je zvišala produktivnost jeklarne. Kvaliteta takega jekla je zadovoljujoče dobra. Ni bilo izmečka zaradi zunanjih ali pa notranjih napak. Segregiranje posameznih elementov je v dovoljenih mejah, kljub dokaj velikemu preseku zlitka.
Keywords: livarstvo; jeklo; kontinuirano litje; proizvodnja