Arc-transitive cyclic and dihedral covers of pentavalent symmetric graphs of order twice a prime - Feng, Yan-Quan (Ars mathematica contemporanea, 2018)
Regularen krov povezanega grafa se imenuje cikličen oziroma diedrski, če je njegova transformacijska grupa ciklična oziroma diedrska, in ločno-tranzitiven (ali simetričen), če podgrupa avtomorfizmov, ki ohranjajo vlakna, deluje ločno-tranzitivno na regularnem krovu. V tem članku podamo klasifikacijo ločno-tranzitivnih cikličnih in diedrskih krovov povezanega petvalentnega simetričnega grafa, katerega red je dvakratnik praštevila. Vse takšne krove eksplicitno konstruiramo kot Cayleyjeve grafe nekih grup in določimo njihovo polno grupo avtomorfizmov.
Keywords: bi-Cayleyjev graf; Cayleyjev graf; regularni krov; simetričen graf