Ideal čistega uma in Kantov spis o edinem možnem dokaznem temelju - Klepec, Peter (Filozofski vestnik, 1993)
Avtor obravnava Kantovo kritiko njegovega lastnega predkritičnega spisa Edini možni dokazni temelj za demonstracijo božjega obstoja. To kritiko podaja Kant v Kritiki čistega uma. Med obema deloma po avtorjevem mnenju obstaja več vzporednic kot pa razlik, zato se postavlja tudi vprašanje, do katere mere je Kantova samokritika sploh upravičena
Keywords: filozofija; Kant, Immanuel, 1724-1804; metafizika; metaphysics; philosophy; transcendentalizem