Pomen standardov v sodobni zdravstveni negi - Hajdinjak, Angela (Obzornik zdravstvene nege, 2001)
Članek opisuje zagotavljanje najpomembnejših elementov kakovosti zdravstvene nege ter temeljne usmeritve na mednarodni in nacionalni ravni na tem področju.V članku so podrobneje predstavljeni standardi v zdravstveni negi in prikaz primera oblikovanega standarda.
Keywords: javno zdravstvo; Nursing care; Quality assurance, health care; Quality of health care; standardi; Standards; World health organization; zdravstvena nega