Dinamični model zadovoljstva pri delu patronažnih medicinskih sester - Ramšak-Pajk, Jožica (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Zadovoljstvo pri delu je odvisno od števlnih dejavnikov. Na primeru patronažnih medicinskih sester članek predstavlja rezultate raziskave, opravljene ne vzorcu 84 patronažnih medicinskih sester iz različnih krajev po Sloveniji, ki so odgovarjale na zaprti tip vprašalnika o zadovoljstvu pri delu. Raziskava se ukvarja s povezanostjo osebnih prizadevanj in dejanske delovne situacije z zadovoljstvom pri delu po modelu Bruggemann.
Keywords: Labor; medicinske sestre; patronažna služba; poklici; zadovoljstvo; zdravstvena nega