Geoinformatika in aplikativna geografija v Sloveniji - Krevs, Marko (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2002)
Uporaba geoinformatike v slovenski aplikativni geografiji narašča. Vendar so geoinformacijske možnosti razmeroma skromno izkoriščene. Ocenjeni so glavni vzroki za takšno stanje ter predlagane nekatere spremembe na pedagoškem, znanstveno-raziskovalnem in aplikativno geografskem področju, ki bi pripomogle k uspešnejši rabi geoinformatike v aplikativni geografiji.
Keywords: geografija; geografski informacijski sistemi; geography; GIS; informacijski sistemi; Slovenia; Slovenija