Razvijanje knjižnične vzgoje pri pouku spoznavanja okolja v tretjem razredu - Petan, Mateja (Šolska knjižnica, 2024)
Šolska knjižnica je pomemben del osnovnošolskega izobraževanja. Prek medpredmetnega povezovanja s preostalimi učnimi predmeti pri učencih razvija kompetence na treh ključnih področjih – branje, informacijska pismenost in učenje. V prispevku je osvetljen teoretični del knjižnične vzgoje ter konkretni primer povezovanja raziskovalnega dela pri pouku spoznavanja okolja ter knjižničnega informacijskega znanja.
Keywords: knjižnično informacijsko znanje; medpredmetno povezovanje; raziskovanje; spoznavanje okolja