Mednarodno standardno označevanje glasbenih tiskov v Sloveniji - Kanič, Alenka (Knjižnica, 1999)
V članku je predstavljen mednarodni standardni sistem za označevanje glasbenih tiskov (ISMN), ki je bil leta 1999 uveden tudi v Sloveniji. Pojasnjeni so osnovni pojmi o tem sistemu in povezave z drugimi mednarodnimi standardnimi sistemi za označevanje publikacij, struktura številke in njeno kodiranje, definiran je obseg publikacij, ki lahko dobijo to oznako, orisano pa je tudi upravljanje mednarodnega in narodnih sistemov s podatki o Slovenski ISMN agenciji.
Keywords: glasbeni tiski; mednarodni standardi; ISMN