Geografija in celostni razvoj podeželja - Pelc, Stanko (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2002)
Obravnavan je položaj geografije podeželja v slovenski geografiji. Uporabljeni so bili nekateri podatki o pojavljanju geografije podeželja v različnih študijskih programih in bibliografski podatki o obsegu gradiva s tega področja v osrednji geografski knjižnici. Podan je pregled geografskih del, ki bi jih lahko uvrstili v okvir aplikativne geografije podeželja in opredeljene njene možnosti za uporabo v projektih celostnega razvoja podeželja v Sloveniji.
Keywords: družbena geografija; human geography; podeželje; regionalni razvoj; rural area; Slovenia; Slovenija; sustainable development; trajnostni razvoj