New records of leafhoppers and planthoppers from Austria (Hemiptera: Auchenorrhyncha) - Holzinger, Werner E. (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2006)
Predstavljeni so novi in zanimivi podatki o podredu Auchenorrhyncha v Avstriji. Pet vrst je za Avstrijo novih: Delphacodes audrasi Ribaut, 1954, Florodelphax paryphasma (Flor, 1861), Alebra neglecta Wagner, 1940, Psammotettix sabulicola (Curtis, 1837) in Streptanus confinis (Reuter, 1880). Poleg teh objavljava 32 prvih podatkov za Spodnjo Avstrijo, 9 za Koroško, 3 za Štajersko, eno za Solnograško in dodatne podatke o petih zanimivih vrstah. Potrjena je sinonimija, ki jo je objavil Wagner (1961): Mocuellus Ribaut, 1946, je sinonim rodu Henschia Lethierry, 1892; Henschia collina (Boheman, 1850) comb. nov. je pravilno ime vrste Deltocephalus collinus Boheman, 1850 = Mocuellus collinus (Boheman, 1850).
Keywords: Austria; Avstrija; entomologija; favna; škržati