Telesni položaji in lege med porodom - Skoberne, Mihaela (Obzornik zdravstvene nege, 2000)
Zdrava porodnica, primerno pripravljena na porod, naj bi sama izbrala ustreznitelesni položaj med porodom, kar naj bi vplivalo na njeno pozitivno izkušnjo glede poroda: zavest, da je sposobna usmerjati lastno vedenje, ohraniti nadzor nad stanjem in se sprostiti.
Keywords: childbirth; human pregnancy; Labor; Labor presentation; nosečnost; porod; Pregnancy; telesni položaj