Carlina acanthifolia subsp. utzka (Hacq.) Meusel & Kästner v Sloveniji - Kaligarič, Mitja (Annales. Series historia naturalis, 1997)
Avtor obravnava zgodovino odkrivanja in današnjo razširjenost vrste Carlina acanthifolia subsp. utzka (Hacq.) Meusel & Kästner na skrajnem severozahodnem delu njenega areala
Keywords: bodeča neža; botanika; ekosistemi; prevalence; rastlinstvo; razširjenost; Rhododendron-Park Bremen; Slovenia; Slovenija