Analiza plavalnega znanja pri sprejemnem postopku za vpis na študij Fakultete za šport - Virag, Jure (Šport (Ljubljana), 2016)
V raziskavi smo skušali oceniti, kakšno je plavalno znanje kandidatov in kandidatk pri sprejemnem postopku za vpis na študij Univerze v Ljubljani, Fakultete za šport. V ta namen smo analizirali rezultate plavalnega testa 100 metrov prosto. Glede na spol smo skušali ugotoviti, kako hitro in na kakšne načine kandidati in kandidatke plavajo. Zanimalo nas je tudi, kako se v teh dveh spremenljivkah razlikujejo tisti, ki: so bili na študij sprejeti, od tistih, ki jim to ni uspelo; se vpisujejo na različne študijske smeri. S pomočjo rezultatov analize smo postavili merila za ovrednotenje časov, doseženih pri plavalnem testu 100 metrov prosto.
Keywords: acceptance procedure; plavalni način; plavalno znanje; plavanje; results; rezultati; sport; sprejemni postopek; swimming; swimming knowledge; swimming style; šport; testi; testing