Who should weigh ethical issues in medicine? - Pribac, Igor (Teorija in praksa, 2014)
Članek se loti pogostega mnenja, da so medicinski strokovnjaki tudi najbolje usposobljeni za reševanje etičnih vprašanj, ki se porajajo v zdravstveni praksi. Najprej predlaga in analizira tri alternativne odgovore na vprašanje o strukturi članstva svetovalnih teles za etiko (zdravniki, interdisciplinarnost, etiki), nato na podlagi podmene o vrednoti osebne avtonomije in razlikovanju med zdravjem in dobrim sestavi preudarek proti zgolj članstvu zdravnikov v svetovalnih telesih in za vključitev moralnih filozofov vanje.
Keywords: Medical ethics; Medicinska etika; osebna avtonomija; svetovalna telesa; zdravje