Mizerija, evropska komerciala - Majcen, Matic (Ekran (Ljubljana), 2014)
Diskurz evropskega art/avtorskega filma je iz svoje norme po emancipaciji obubožanih kultur zgradil samosvojo industrijo, ki ne samo da te zgodbe posreduje, temveč jih v skladu s povpraševanjem tudi proizvaja.
Keywords: art filmi; filmske kritike; nagrajeni filmi