Slovenska zemljepisna imena, nastala iz slovanskih antroponimov - Torkar, Silvo (Slavistična revija, 2008)
Na sedanjem slovenskem etničnem prostoru je mogoče prepoznati nad 800 izantroponimnih toponimov slovanskega izvora, pri katerih je distribucija priponskih obrazil drugačna kot pri izapelativnih toponimih, ki so v primerjavi s prvimi pogosteje nastali brez izpeljave, z onimizacijo.
Keywords: antroponimi; etomologija; onomastika; slovanski jeziki; slovenščina; zemljepisna imena