Nekatere značilnosti odraslih pacientov z narcističnimi motnjami osebnosti - Matjan, Polona (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1994)
Članek opisuje razmere v družini, v kateri obstaja pretirano izpostavljen, ranljiv otrok. Nezmožen zavarovati se, razvije varovalni občutek veličasnosti in omnipotence. Govori o obrambnih mehanizmih, ki jih srečujemo pri narcistični osebnosti, predstavlja tipične vedenjske karakteristike, ki jih srečamo pri odraslih z narcističnimi motnjami. Na kncu je opisan klinični primer in potek psihoterapije.
Keywords: narcizem; psihoterapija; osebnost; personality; motnje; individualna psihologija