Kategorija tesnobe v kratki prozi - Jensterle-Doležal, Alenka (Primerjalna književnost, 2009)
Prispevek je primerjalne narave in se ukvarja s kategorijo tesnobe v kratki prozi Slavka Gruma (1901-1949) in Franza Kafke (1883-1924), ekspresionističnih avtorjev, ki ju lahko imamo za predhodnika eksistencialistične literature. Metafizična tesnoba, povezana z dojemanjem časa, je del atmosfere njunih pripovednih svetov.
Keywords: Grum, Slavko, 1901-1949; Kafka, Franz, 1883-1924; Slovene literature; slovenska književnost; nemška književnost; German-language literature; kratka proza; tematologija; tesnoba; primerjalne študije