Opornice in drobni ortotski pripomočki za zgornji ud - Križnar, Agata (Rehabilitacija (Ljubljana), 2019)
Roka je zaradi svojih različnih funkcij bistvenega pomena na vseh področjih človekovega življenja. Vsaka okvara roke in/ali zgornjega uda zaradi poškodbe ali različnih bolezenskih stanj se zrcali v različnih, večjih ali manjših omejitvah delovanja in sodelovanja. Z aplikacijo opornic in drobnih ortotskih pripomočkov želimo povrniti ali vzpostaviti čim bolj optimalno delovanje osebe z okvaro roke in/ali zgornjega uda ter ji s tem izboljšati kakovost življenja.
Keywords: delovna terapija; drobni ortotski pripomočki; occupational therapy; opornice; Orthotic Devices; small ortotic devices; splints; Upper Extremity; zgornji ud