Gospodarjenje z gozdovi v Mestni občini Ljubljana - Tavčar, Marijana (Gozdarski vestnik, 2010)
Mestna občina Ljubljana je relativno gozdnata, čeprav je razporejenost gozdov neenakomerna. Pokrivata jo dve gozdnogospodarski enoti, Ljubljana in Polje. Glavne težave pri gospodarjenju so povezane z velikim deležem razdrobljene zasebne posesti. Problematično je stanje na področju varstva gozdov in stanja gozdnih prometnic. Realizacija načrtovanih del je nizka, velik pa je pritisk na gozdni rob in gozdni prostor z gradnjami in rabo gozdov. Posebno problematično je stanje na območju gozdov s posebnim namenom, za katere se od Mestne občina Ljubljana pričakuje razglasitev s posebnim predpisom.
Keywords: gozdovi; gospodarjenje z gozdovi; Ljubljana; gozdnogospodarski načrti