Votivni darovi sv. Roku kot priprošnja za zdravje - Dugac, Željko (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2000)
V prispevku je predstavljeno zaobljubno darovanje votivov v cerkvi sv. Roka na Petrakovem Brdu pri Dugi Resi na Hrvaškem. Predstavljen je obred darovanja in tipi votivov. Prikazana je vloga sv. Roka kot zaščitnika v preteklosti in sedanjosti.
Keywords: ethnology; etnologija; Hrvati; Croats; verovanje; votivi; svetniki; sv. Rok