Vuk Stefanović Karadžić v slovenskem tisku - Premk, Eva (Slavistična revija, 2016)
Karadžićevo ime in delo v slovenskem literarnem prostoru spremljamo že v prvih številkah Krajnske čbelice. Recepcija je potekala od krajših informativnih besedil v slovenskem časopisju k daljšim analitičnim člankom in znanstvenim študijam slovenistov in slavistov, ki so se s Karadžićem ukvarjali znotraj odnosa Kopitar-Karadžić, produktivne recepcije v slovenski literarni zgodovini oziroma v medkulturnih južnoslavističnih študijah. Ključne
Keywords: 19.-21. st.; 19th-21th century; Karadžić, Vuk Stefanović, 1787-1864; Kopitar, Jernej, 1780-1844; narodopisci; recepcija; reception; Serbian folclorists; Serbian folk songs; Serbian linguists; Slovene journals; slovenski časopisi; slovenski jezikoslovci; srbske ljudske pesmi; srbski jezikoslovci