The author writes back (and speaks up) - Hart, Jonathan (Primerjalna književnost, 2008)
Avtor odgovarja na svojo metaforično smrt. V tem kontekstu je koristna Aristotelova Poetika, in sicer v delu, ki razpravlja o učinku avtorjeve zgodbe in lika na občinstvo. Za literarna in neliterarna besedila je značilen dramatičen odnos med avtorjem in občinstvom.
Keywords: poetika; retorika; rhetoric; Aristoteles; pisatelj; writer; bralec; anagnorisis; katarza