Beskidi - turistična regija s svojevrstnimi značilnostmi in problemi - Havrlant, Jan (Geografski obzornik, 2001)
Članek prinaša analizo evroregije Beskidi kot obmejne regije s težiščem na sedanjem stanju in razvoju na področju turizma. Obravnavana je tudi problematika opremljenosti regije s storitveno infrastrukturo. Poleg tega so predstavljene razvojne potrebe že obstoječih letoviških območij in središč, na osnovi terenskega dela pa so analizirane tudi možnosti in prioritete na področju razvoja turizma, počitniških dejavnosti in infrastrukture.
Keywords: Beskidi; Češka; obmejna območja; obmejno sodelovanje; regionalni razvoj; Slovaška; turistična geografija; turizem