Familial love discourses in contemporary German-language drama and theater - Petrović-Ziemer, Ljubinka (Primerjalna književnost, 2016)
Analizo družinskega ljubezenskega diskurza v sodobni nemški dramatiki in gledališču uvaja kratek pregled razvoja meščanskih družinskih formacij in diskurzov, povezanih z družino, v nemški dramski in gledališki tradiciji 18. stoletja. Njen cilj je ugotoviti, na katero gledališko in dramsko tradicijo se dramatiki s svojim delom navezujejo in kako jo modificirajo v post-dramskem okviru. Vodilo prispevka je vprašanje, ali je subjekt ljubezni v sodobni dramatiki, ki groteskno karikira družinske odnose, izpostavljen le kot fantazma, ali pa morda mračne družinske drame, pisane in uprizarjane od devetdesetih let prejšnjega stoletja naprej, nudijo alternativne vizije ljubezni, ki bi bila uresničljiva in prizanesljiva.
Keywords: Loher, Dea, 1964-; Specht, Kerstin, 1956-; Bärfuss, Lukas, 1971-; Mayenburg, Marius von, 1972-; Jonigk, Thomas, 1966-; nemška dramatika; theater; gledališče; družinska drama; družinski odnosi; ljubezen; love