Dunajski župan Karl Lueger (1897-1910) - Griesser Pečar, Tamara (Studia Historica Slovenica, 2017)
Prispevek obravnava Karla Luegerja, župana Dunaja od leta 1897 do smrti 1910, ki velja za enega najuspešnejših županov tega mesta. Pod njegovim vodstvom so na Dunaju uresničili številne velike projekte, npr. II. izvirni vodovod, gradili so velike socialne institucije in šole, zaščitili pa tudi gozdni in travniški pas okoli mesta. Lueger je bil zelo popularen, ker je veliko skrbi posvečal revnim. Načrtno se je posluževal antisemitskih parol, zato ga cesar Franc Jožef najprej ni hotel potrditi za župana.
Keywords: 1897/1910; Avstrija; Dunaj; Lueger, Karl; zgodovina; župani