Vpliv dispergirnega sredstva in veziva na lastnosti zaslonov s P-43 - Županc Mežnar, Lea (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
S sedimentacijskim postopkom v centrifugi smo nanesli zaslone za miniaturno katodno elektronko z nizkonapetostnim vzbujanjem 2-5 kV. Uporabili smo luminiscentni prah P-43 (Gdspodaj2Ospodaj2S:Tb) s povprečno velikostjo delcev 1,2 mim. Z dispergirnim sredstvom smo stabilizirali suspenzijo in izdelali zaslone s homogenim svetlobnim odzivom. Glede na lastnosti zaslonov smo z zaporednimi poskusi določili tudi optimalno količino veziva v suspenziji. Ločljivost vgrajenega zaslona je bila 15mim, svetlobni izkoristek pa 23 lm/W.
Keywords: Electronika; elektronika; elektronke; zasloni; tanke plasti