Sinergija v varilstvu - Tušek, Janez (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
V članku je podanih nekaj splošnih značilnosti sinergij v varilstvu. Opisani so klasificirani prehodi materiala pri varjenju s taljivo elektrodo v zaščitnih plinih in možnosti za programiranje prehoda materiala s sinergijskim izvorom toka za obločno talilno varjenje v različnih zaščitah.
Keywords: varjenje; sinergija; pulzno varjenje; varilni postopki; varilni parametri