Exploring ethnic entrepreneurship: family business of Tajik migrants - Imasheva, Zhudyz (Dve domovini, 2024)
Avtorica v prispevku preučuje posebnosti etničnega podjetništva tadžiških migrantov, pri čemer uporablja metodo pripovednih intervjujev. Študija je bila izvedena na podlagi »Zelenega bazarja« v kazahstanskem mestu Almaty, ki je največje središče migrantskih podjetnikov. Avtorica predstavi neke vrste portret takšnega podjetnika ter dejavnike, ki vplivajo na etnično podjetništvo. Ključna značilnost analizirane teme je kolektivno delo, in sicer sodelovanje celotnih družin pri podjetništvu. V rezultatih študije so predstavljeni ključni vidiki, potrebni za oblikovanje učinkovite politike do podjetnikov migrantov.
Keywords: delovne migracije; družinska podjetja; enternpreneurship; family business; labour migration; migracije; migracijska politika; migration; migration policy; podjetništvo; Tadžiki; Tajiks