Interpretacija radarskega posnetka - Omejc, Andrej (Geodetski vestnik, 1997)
Izvedel sem interpretacijo dela Radarsatovega radarskega posnetka. Postopke sem izvajal z rastrskim GIS-orodjem TNTmips. Na podlagi odločitve vrste rabe tal in območij kraških pojavov območja Divače sem želel ugotoviti kakovost podajanja informacij radarskega posnetka.
Keywords: daljinsko zaznavanje; geodezija; interpretacija; kartografija; radarski posnetki; Slovenija