Reforma slovenske regionalne politike - Kavaš, Damjan (Geographica Slovenica, 2000)
Spodbujanje regionalnega razvoja je zaradi ekonomskih, prostorskih in tudi političnih razlogov pomemben del nacionalne gospodarske politike v razvitih državah. Zato je Slovenija v letu 1998 pristopila k reformi regionalne politike in rezultat tega je regionalna strukturna politika, ki vzpostavlja nov sistem spodbujanja regionalnega razvoja. Ta je skladen z razvojno politiko v razvitih državah, vendar pa bo celovita vzpostavitev sistema zahtevala še nekaj časa.
Keywords: regionalni razvoj; regionalna politika; regije; ekonomski razvoj; regionalno gospodarstvo; Slovenia; Slovenija; Europe; Evropa; Evropska unija; European Union