Robust fault-tolerant control of in-wheel driven bus with cornering energy minimization - Mihály, András (Strojniški vestnik, 2017)
Gospodarna in do okolja prijazna cestna vozila postajajo vse bolj priljubljena, raziskave vozil s pogonskimi elektromotorji v kolesih pa v tem kontekstu pridobivajo na pomenu zaradi prednosti te arhitekture. Največja korist od vgradnje pogonskih elektromotorjev v kolesa je v tem, da omogoča snovanje visokoučinkovitih in na napake neobčutljivih krmilnikov gibanja. Štirikolesna vozila z neodvisnimi kolesnimi pogoni (FWIA) so sama po sebi prekrmiljena, zato se pri njih ponujajo širše priložnosti za analizo različnih nalog vodenja.
Keywords: avtobusi; pogonski motorji v kolesu; rekonfigurabilno vodenje; upor pri zavijanju