Členki tudi kot vnašalniki novih prostorskih razmerij v obstoječe sporočilo - Žele, Andreja (Slavistična revija, 2014)
V prispevku so predstavljene funkcijsko-pomenske lastnosti slovenskih členkov kot posledica sporočanjskih razmerij v besedilu; tu je obravnava omejena na členkovno izražena prostorska razmerja.
Keywords: besedilni modifikatorji; connecting role; členek; modal role; naklonska vloga; particle; povezovalna vloga; prostor; Slovene; Slovenian language; slovenščina; space; textual modifiers