Zakon o minimalni plači - od sprejema do danes - Bobovnik, Andraž (Delavci in delodajalci, 2019)
Prispevek opisuje proces in okoliščine sprejema Zakona o minimalni plači (ZMinP)v letu 2010 in njegovih sprememb v letih 2015 in 2018. Izpostavlja pomembnost socialnega dialoga na področju minimalne plače ter predstavlja njegovo učinkovitost oz. uspešnost s posebnim poudarkom na obdobju po letu 2010. Prispevek skuša odgovoriti na vprašanje, zakaj socialni dialog na področju minimalne plače v preteklih letih ni bil uspešen in kako k naslavljanju izzivov na tem področju pristopiti v prihodnje.
Keywords: delodajalci; employers; minimalna plača; minimum wage; Minimum Wage Act; sindikati; social dialogue; socialni dialog; trade unions; Zakon o minimalni plači