Pterophyllum (Cycadopsida) from Carnian beds in Poljane valley (Slovenia) - Konijnenburg-van Cittert, Johanna H.A. van (Geologija, 2001)
V okolici Gorenje vasi je bil v zgornjetriasnih, karnijskih plasteh, najden dobro ohranjen rastlinski ostanek, ki po prvih ugotovitvah pripada cikadoidnemu rodu Pterophyllum.
Keywords: fosili; paleontologija; paleontology; Poljanska dolina; Slovenia; Slovenija; stratigrafija; stratigraphy; trias; vegetacija