Slovene as a foreign language - Stritar Kučuk, Mojca (Slovenski jezik, 2009)
Korpus usvajanja tujega jezika je elektronska zbirka besedil nedomačih govorcev, ki usvajajo določen jezik. V prispevku je predstavljen pilotski korpus slovenščine kot tujega jezika PikUST. Pri njegovem oblikovanju sta se kot osrednja izziva pokazala razvoj smiselnega nabora kriterijev za zbiranje materiala učečih se ter razvoj klasifikacije, ki olajša označevanje napak. Opisana sta klasifikacija napak in postopek označevanja, nazadnje pa je predstavljen primer praktične aplikacije korpusnih rezultatov.
Keywords: Corpus linguistics; korpusi; korpusno jezikoslovje; Slovene; slovenščina; slovenščina kot drugi ali tuji jezik