Razvoj izobraževanja na področju dela - Mirčeva, Jasmina (AS. Andragoška spoznanja, 2000)
Prispevek govori o izkušnjah dveh kanadskih raziskav: Rzvoj spretnosti na dlovnem mestu - usposablanje za novo ekonomijo in Strategija za uspeh: profil razvijajočih se malih in srednje velikih podjetij. Prva raziskava je usmerjena predvsem k preučevanju internih učnih predopstavk, potreb in značilnosti podjetij, ki določajo vsebino, obilike in metode izobraževanja. Njeni izidi so pomembni za načrtovanje izobraževalne politike. Druga pa se osredotoča na stopnjo poveznosti med strukturami in drugimi značinostmi malih in srednjih podjetij ter njihovim poslovnim uspehom.. Kljub rzličnosti obeh družb obstajajo nekatere skupne usmeritve: povprečna raven znanja in spretnosti zaposlenih sta pomembna pri doseganju ustrezne kakovosti dela, inovativnosti, napredovanja in zmanjševanja brezposelnosti v obeh državah.
Keywords: izobraževanje ob delu; izobraževanje odraslih; raziskave; Canada; Kanada; Slovenia; Slovenija; primerjalne analize