Vegetacijska raziskovanja in kartiranje v Sloveniji - Zupančič, Mitja (Zbornik gozdarstva in lesarstva, 2003)
Predstavljen je časovni razvoj raziskovanja in predvsem kartiranja vegetacije Slovenije v razdobju od konca dvajsetih do devetdesetih let dvajsetega stoletja. Izjemno veliko vegetacijskih raziskav in kartiranja je bilo opravljenih v petdesetih do osemdesetih letih prejšnjega stoletja zlasti na področju gozdne vegetacije.
Keywords: fitocenologija; kartiranje; Slovenija; vegetacija; vegetacijske karte; zgodovinski pregledi