Povezovanje sistemov - Curk, Lidija (Organizacija znanja, 2006)
Z novo verzijo spletnih bibliografij (V3.5) je pri bibliografskih enotah, za katere je ugotovljeno, da so vključene v Web of Science (WoS), dodana povezavado pripadajočega zapisa v WoS-u, izpisani pa so tud podatki o citiranosti. Na ta način je uporabnikom sistema SICRIS omogočen direkten dostop do podatkov v WoS za članke posameznih raziskovalcev preko njihovih bibliografij. Prispevek opisuje način povezovanja sistemov SICRIS, COBIB.SI inWoS in podrobneje opisuje rezultate inicialnega povezovanja sistemov COBISS.SI in WoS.
Keywords: bibliografije; COBISS; COBISS.net; COBISS.SI; SICRIS; Slovenia; Slovenija; Web of Science