Spolno občutljiv jezik v govorjenem diskurzu - Ščuka, Nuša (Jezik in slovstvo, 2020)
Prispevek se osredotoča na spolno občutljiv jezik, naslavljanje in stereotipe v vodenih televizijskih oddajah v živo. S tega vidika bomo ugotavljali, kako se kaže spolno občutljiv jezik pri naslavljanju, kakšna je uporaba generičnega moškega spola in morebitna prisotnost stereotipov v govorjenem - spontanem formalnem javnem diskurzu. Predvidevamo, da se bodo v oddajah pokazale razlike med spoloma. Ugotovitve bodo prikazane kot razlike med moškimi in ženskami v govorjenem diskurzu.
Keywords: addressing; gender sensitive language; naslavljanje; spolno občutljiv jezik; spontaneous formal public discourse; spontani formalni javni diskurz; stereotipi; stereotypes