Sodno preizkušanje primernosti menjalnega razmerja ali denarne odpravnine manjšinskim delničarjem - Prelič, Saša (Podjetje in delo, 2018)
V prispevku so obravnavane posebnosti v postopku sodnega preizkušanja primernosti menjalnega razmerja oziroma denarne odpravnine. Avtor obravnava pravne položaje, v katerih so imetniki deležev upravičeni do deležev po ustreznem menjalnem razmerju oziroma do denarne odpravnine. Primernost obeh premoženjskih upravičenj je dopustno preverjati le v posebnem sodnem postopku.
Keywords: deleži; denarna odpravnina; menjalno razmerje; poravnalni odbor; sodni preizkus