Besedna in telesna komunikacija - Kovačič, Dare (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1994)
V šedesetih in sedemdesetih letih se je ustalila delitev medosebne komunikacije na besedno in nebesedno. Prvo imenujemo govor, druga pa se nanaša na vse kar ni beseda. Zaradi vsebinske neustreznosti je zato bolj uporaben termin telesna komunikacija. Obe sta dve plati človeka: racionalna in emocionalna, prva ima referenčno, druga pa ekspersivno funkcijo.
Keywords: verbalne komunikacije; neverbalne komunikacije; govor